Dagbesteding op locatie

Als er behoefte is aan regelmaat, activiteit, zingeving en uitdaging buitenshuis, dan is er onze dagbesteding op locatie in Buitenpost. Is het lastig om naar Buitenpost te komen? Geen probleem: Zus &zo heeft een eigen (rolstoel)bus. Zo is ook het vervoer te allen tijde geregeld en zijn deelnemers verzekerd van een dag die van a-tot-z verzorgd is.

Waarom Zus &zo?

Zus &zo gaat voor een leven lang leren. Nieuwe dingen ontdekken, in beweging komen, het brengt ieder mens letterlijk en figuurlijk verder.

Op onze locatie bieden we dagbesteding in een kleine groep. Vertrouwde gezichten en een gevarieerd dagprogramma geven het gevoel van thuis. We bieden uitdaging in onze activiteiten, uiteraard passend bij de talenten van elke deelnemer. Op deze manier groeit het zelfvertrouwen en daarmee het plezier.

Meer over onze visie

Activiteiten

Bij Zus &zo hebben we een gevarieerd dagprogramma, met voor ieder wat wils. Zo vinden sommige deelnemers het heerlijk om te koken. En dat kan! Samen maken we de lekkerste maaltijden. Andere deelnemers zijn liever buiten, aan het tuinieren of opruimen. Weer een ander houdt van handwerken en maakt de leukste dingen.

Bij elke activiteit wordt gekeken naar de interesses en de mogelijkheden van de deelnemers. Iedereen wordt begeleid en gecoacht op het gebied van sociale vaardigheden. We haken altijd in op actuele thema’s, zoals de seizoenen en feestdagen. Met afwisselende, uitdagende dagen bieden we zingeving en gezelligheid.

VrijMiBo

Op vrijdagmiddag maken we het extra gezellig. We dekken onze stamtafel en zetten lekkere hapjes en drankjes klaar voor de (uiteraard alcoholvrije) vrijdagmiddagborrel. Samen sluiten we onze werkweek gezellig af. Volgens onze deelnemers een waar feestje!

 
 
 

Thuis meekijken met de dagbesteding

We betrekken de familie van onze deelnemers graag bij de zorg. Dit doen we door altijd in contact te blijven, zowel offline als online. Bij het online deel van de communicatie met het thuisfront zetten we Familienet in. Op dit platform heeft elke deelnemers een eigen, persoonlijke, beveiligde pagina. Op Familienet delen we foto’s, video’s, de agenda en het levensboek van de deelnemer met zijn of haar familie.

Via Familienet bestaat de mogelijkheid om te reageren, zo kunnen er eenvoudig en veilig vragen aan ons gesteld worden. Familienet zorgt voor extra korte lijnen tussen ons en de familie van de deelnemers. Zo hebben we ook digitaal zorg voor samen.

Bekijk de site van Familienet

Bus &zo

Wij hebben een eigen rolstoelbus. Met deze bus halen wij deelnemers ’s ochtends op om naar Zus &zo te gaan. Uiteraard wordt men ook weer thuisgebracht, we zijn tenslotte een dagbesteding en geen nachtbesteding ;-).  Met onze bus bieden we een totaalpakket, waarmee de dag van a-tot-z geregeld is! Vervoer met de bus van Zus &zo kan worden afgenomen tegen een passend kilometertarief, meer informatie over ons vervoer volgt wanneer we met elkaar kennismaken.

Ja, ik wil kennismaken

Wie kan terecht bij Zus &zo?

Zus &zo biedt dagbesteding voor deelnemers vanaf 17 jaar. In de eerste plaats zijn wij er voor deelnemers uit de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Op onze locatie bieden wij met name zorg aan mensen met een:

  • een lichamelijke – of verstandelijke beperking
  • een psychische kwetsbaarheid
  • niet aangeboren hersenletsel (NAH)
  • grote afstand tot de arbeidsmarkt
  • Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Wij geven u graag persoonlijk meer informatie over de beschikbaarheid en voorwaarden voor dagbesteding bij Zus &zo.

Neem contact op