Individuele begeleiding bij u thuis

Het hebben van een sociaal netwerk is ontzettend belangrijk en fijn. Maar wat als dit niet zo is? Wat als de dagen stil en lang zijn en er weinig tot geen bezoek komt? Dan kan eenzaamheid beslag van je nemen, waardoor de dagen alsmaar langer voelen. Een praatje of rondje door het dorp is dan enorm welkom: een klein verzetje, met een groots effect. Aan dit effect draagt Zus &zo bij met individuele begeleiding (ambulante begeleiding) aan huis.

Waarom individuele begeleiding?

Bij individuele begeleiding komt Zus &zo bij de deelnemers thuis. Hiervoor wordt gekozen omdat bijvoorbeeld dagbesteding op locatie nog een stap te ver is. Of omdat vervoer onrust met zich meebrengt. Sommige mantelzorgers en ouders vinden het prettig om even thuis de handen vrij te hebben, om hun zorgtaken even uit handen te geven. Ook wat aanloop aan huis hebben kan een reden zijn om voor individuele begeleiding te kiezen. Voor ons maakt de achterliggende reden weinig uit, wij kijken graag waarin we elkaar vinden in vraag en aanbod.

Meer over onze visie

Activiteiten bij individuele begeleiding

Bij dagbesteding aan huis doen we wat onze deelnemer, zijn ouders, partner of kinderen graag willen. Het klinkt als een ‘u vraagt, wij draaien’-concept en feitelijk is dat ook zo bij onze maatwerk zorgverlening. Meestal vormen de activiteiten een combinatie van regelen, ondernemen en ontspanning. Zo gaan we vaak een stuk wandelen, even boodschappen doen of een spel spelen. Ook helpen we bij zaken als administratie, door bijvoorbeeld met bepaalde instanties te bellen namens de deelnemer. Even erop uit en iets nuttigs doen is een fijne combinatie, bij slecht weer verzinnen we iets anders. Hoe dan ook, met Zus &zo voeg je gezelligheid toe aan de dag.

Ik wil gezelligheid met Zus &zo

Voor wie is individuele begeleiding?

Zus &zo biedt individuele begeleiding aan huis voor mensen vanaf 17 jaar. In de eerste plaats zijn wij er voor deelnemers uit de gemeenten Noardeast-Fryslân, Dantumadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Onze 1-op-1 dagbesteding aan huis is er in het speciaal voor deelnemers met:

  • een lichamelijke – of verstandelijke beperking
  • niet aangeboren hersenletsel (NAH)
  • beginnende dementie

Wij geven u graag persoonlijk informatie over de beschikbaarheid en voorwaarden voor individuele begeleiding. Bel ons gerust!

Naar contact